Citadel van Namen

De Citadel van Namen is een geweldig historisch monument dat u onderdompelt in mysterie en avontuur. De muren vertellen u allerlei anekdotes uit het verleden, u maakt er wandelingen, ondergrondse bezoeken, er zijn musea, evenementen, restaurants,...

 

Citadel van Namen

Dit imposante erfgoed is één van de oudste citadels in Europa. Dankzij de Citadelle Pass geniet u van meerdere begeleide bezoeken: een begeleid ondergronds bezoek, de Médiéval, de toeristische trein en de film “2000 jaar geschiedenis”.

U kunt er eveneens terecht voor snacks. Voor de iets grotere honger zijn er het familierestaurant en een gastronomisch restaurant.

Mogelijke activiteiten

De activiteiten vertrekken vanaf de dienst toeristische informatie Terra Nova.

- wandelingen van 1 tot 3 uur, met mooie uitzichtpunten, bewegwijzerd en met informatiepanelen
- toeristisch treintje
- geleid ondergronds bezoek (gedeeltelijk toegankelijk voor andersvaliden)
- de Médiévale

Opmerking van de redactie

Parkeren is het makkelijkst op de esplanade. Vlak bij bevindt zich de parfumerie Guy Delforge. De site van de citadel is werkelijk indrukwekkend. U en uw gezin ontdekken er tal van interessante anekdotes die u onderdompelen in geschiedenis en mysterie.


De streek van Namen heeft nog veel meer te bieden. Een vakantiewoning van Ardennes-Etape is de ideale manier om de omgeving van Namen, met haar prachtige citadel, te ontdekken.


Copyright Photos - Citadelle de Namur