Hoe kunt u uw vakantiehuis aantrekkelijk maken voor uw vakantiegangers? Hoe kunt u zich onderscheiden van de concurrentie? Ardennes-Etape en de eigenaars geven u hun beste tips en trucs.

Wat betekent “een vakantiehuis aantrekkelijk maken”?

Uw vakantiehuis aantrekkelijk maken, dat is ervoor zorgen dat vakantiegangers uw gîte kiezen, dat is uw vakantiehuis “sexyer” maken dan een ander. In deze uiterst concurrentiële sector raden we onze eigenaars aan om zich te gaan onderscheiden, om het verschil te maken. Dat is nóg belangrijker voor vakantiehuizen met een kleine capaciteit, want die zijn erg talrijk in Wallonië.

Hoe maak ik mijn vakantiehuis aantrekkelijk?

Sommigen zullen zeggen “Maak de prijs aantrekkelijk! Biedt bodemprijzen aan!” Wij zijn er niet echt zeker van dat die strategie rendabel is. Als u een goede marktpositie hebt, dan moet u uw vakantiehuis niet voor niets verhuren om een maximaal aantal vakantiegangers te krijgen.

Het is vooral met de uitrusting van de gîte en de diensten die u aanbiedt dat u het verschil kunt maken. En het is zeker niet nodig om miljoenen euro’s te investeren …

Begin bij het begin

Opdat een vakantiehuis aantrekkelijk zou zijn, moet het in een onberispelijke staat verkeren! Dat betekent dat het netjes en met smaak ingericht moet zijn. Begin dus bij een verzorgde aankleding (vergeet ook bepaalde elementen niet, zoals armaturen of raambekleding) en mooie meubels.

Denk eraan om het vakantiehuis regelmatig te herschilderen en af en toe de decoratieve elementen en meubels te veranderen. Zo zorgt u voor een frisse wind in uw vakantiehuis zonder te veel te moeten investeren.

Uw vakantiehuis aantrekkelijk maken door de uitrusting 

Een zwembad, sauna, jacuzzi, biljart of kickertafel: dat zijn gekende voorbeelden. Maar er bestaan ook goedkopere oplossingen met hetzelfde effect! Het vakantiehuis van Guillaume bijvoorbeeld beschikt niet over een wellness. Maar er is wel iets voorzien wat niemand onverschillig laat … Hij heeft in de tuin een unieke speelruimte ingericht voor de kinderen. Het is een huisje dat hij heeft omgebouwd tot miniwinkeltje. De kinderen zijn er verzot op! Dit extraatje vermelden ouders vaak als een troef die het verschil maakt voor deze vakantiewoning.

Uw verleidingstruc kan dus in de aankleding van uw huis zitten, maar even goed in de tuin.

De eigenaars van Ardennes-Etape hebben geen gebrek aan fantasie om de vakantiegangers te verleiden. Wees gewoon creatief!

Vakantiehuis in Theux voor 6/8 personen, www.ardennes-etape.com

Vakantiehuis in Bütgenback voor 12 personen, www.ardennes-etape.com

Maak uw gîte aantrekkelijk voor elke periode en alle weersomstandigheden door bijvoorbeeld een bibliotheek of een spelotheek in te richten.

Ontdek het artikel “10 dingen om te doen als het regent”.

Uw vakantiehuis aantrekkelijk maken door de dienstverlening 

U kunt zich ook onderscheiden met de diensten die u aanbiedt. Sommige dingen zullen u bijna niets kosten (of zijn zelfs gratis). Een persoonlijke ontvangst met enkele streekproducten, een rondleiding door het huis met een korte schets van de geschiedenis, boterhamdozen, veldflessen en zakken ter beschikking stellen voor een wandeling met vertrek aan de gîte, schoonmaakgerief aanbieden waarmee de gasten hun mountainbike kunnen poetsen, enz.

Coraline, eigenaar bij Ardennes-Etape, had een uitstekend idee: “Wij stellen onze huurders voor om te gaan eten in het restaurant vlakbij. We hebben een akkoord met de uitbater dat onze gasten een gratis aperitief krijgen als ze namens ons komen.” Het idee is origineel en doet de lokale economie ook leven.

Goede ideeën van Patrick, eigenaar bij Ardennes-Etape

“Ik werk samen met “Cycle Sport” in Rochefort. Vakantiegangers die graag een fietstochtje willen maken laten mij dat weten en dan zorg ik ervoor dat er fietsen worden geleverd aan het vakantiehuis. Ze kunnen mountainbikes huren, maar ook elektrische fietsen. Ik pas me aan de mogelijke vragen van mijn vakantiegangers aan. Als de vakantiegangers dat wensen, dan lever ik een picknick op een afgesproken plaats of voorzie ik een klein ontspanningsmomentje in het midden van het parcours. Fietsen kan je gemakkelijk combineren met andere leuke activiteiten.”

Goed idee van Guillaume, eigenaar bij Ardennes-Etape

“Wij hebben geïnvesteerd in een rekje met brochures van de streek die we regelmatig gaan halen bij de toeristische dienst. Ook de bekende Gids Ardennes-Pass staat erin.

De Gids Ardennes-Pass is een gids die wordt uitgebracht door Ardennes-Etape en verdeeld bij al onze eigenaars. De vakantiegangers genieten hiermee een korting op een reeks activiteiten in de Ardennen. Dierenparken, sportactiviteiten, wellness, er is echt voor elk wat wils overal in de Belgische Ardennen! De vakantiegangers zijn verzot op dit kleine boekje.

Uw gîte aantrekkelijk houden is dus iets waar u voortdurend aan moet denken. Het hoort helemaal bij het beheer van een vakantiehuis. Wilt u nog andere tips omtrent het dagelijks beheer van uw gîte? Aarzel niet om onze verschillende artikels te raadplegen: “De juiste promotie op het juiste moment”, “Tips en trucs: de jacuzzi” of “Hoe kies ik een goede uitrusting”.

Recevez un bonus en vous inscrivant à la newsletter.

Une checklist reprenant tout le matériel pour équiper votre gîte.