Adres :
Avenue de l'Abbaye 19, 4160 Anthisnes, Belgique
fr
nl
en
Beschrijving

Wil je in stijl en op twee wielen de mooiste plekjes van de stad Anthisnes verkennen, maar zijn je kuiten niet genoeg getraind om het heuvelachtige landschap te trotseren? Dan hebben wij de ideale oplossing in huis! Stap gewoon op een Fatbike van de Avouerie. Voortaan kun je alle routes aan! Met deze fietsen verken je zonder de minste inspanning de kleine wegen en steegjes van de prachtige stad Anthisnes en de omliggende dorpen langs leuke bezienswaardigheden en prestigieuze gebouwen uit het verleden. Er werden verschillende routes en bijhorende schattenjachten uitgestippeld. Daarbij moet je op zoek gaan naar een legendarische lokale bandiet of een remedie van de bottenkrakers, heksen, mystici ... (die nog altijd erg populair zijn in deze regio) om de meester van het Kasteel van Anthisnes te verzorgen ... De Avoué (of Pleitbezorger)!

Onopgemerkt blijven is niet aan de orde!  Met hun dikke banden en langwerpige (en comfortabele) zadels lijken Fatbikes meer op kleine motorfietsen dan op fietsen. Iedereen die je pad kruist, zal er verrast door zijn.
Wil je met de wind in je haren een van de mooiste stadjes van België verkennen zonder ook maar één druppel zweet te verliezen, én er tegelijkertijd cool uitzien?  Reserveer dan nú je Fatbike!

Reserveer je picknicktas!

Wie op avontuur gaat, moet proviand meenemen! Vertrekken doe je dus niet zonder een van de knapzakken! Het team van de Avouerie vult ze met de beste producten uit de regio. Gezouten vlees, biologische kazen, eend, al dan niet vegetarische slaatjes, brood, gemengde salades ... En dat allemaal in combinatie met lekkere ambachtelijke biertjes naar keuze of lokaal geproduceerde sapjes. Onderweg kun je halt houden bij de mooiste uitzichten of in het hart van een pittoresk dorpje om alles te proeven!   

Vergeet niet om langs te komen in de winkel!

In de winkel van de Avouerie vind je niets dan lokaal geproduceerde lekkernijen. Maar we willen je ook niet voor de gek houden, want in de winkel van het Musée de la Bière et du Pèkèt krijgen toch vooral de favoriete drankjes van de Luikenaars een prominente plaats: bier en jenever!  Bij de kraampjes staan de flessen mooi naast vele andere gastronomische producten, zoals eendenpastei en -paté, mosterd, tapenades, siropen, chocolade, kruidenthee, crackers, chips, olie, azijn ... Een aanrader als je na je vakantie met een koffer vol lokale producten terug naar huis wilt keren, of als je van plan bent om je dogsitter of iemand uit je familie een pakketje lokale lekkernijen cadeau te doen.   

Het Musée de la Bière et du Pèkèt  

Het kleine Musée de la Bière et du Pèkèt in Anthisnes geeft een prominente plaats aan traditie, ambachten en de kleine brouwers uit de regio. Je komt er alles te weten over de verschillende technieken om ambachtelijk bier te brouwen en ontdekt er hoe bier het favoriete drankje van de Belgen is geworden. En de plaatselijke bierliefhebbers delen maar wat graag hun onuitputtelijke kennis. Leren, plezier maken en jezelf verwennen: die woorden beschrijven perfect wat het Musée de la Bière et du Pèkèt te bieden heeft!  

Wist je dat de Avouerie ook een kasteel is?

Hoewel het kasteel van de Avouerie in het midden van de 17e eeuw werd gebouwd in die typische Luikse renaissancestijl, omvat het ook een veel ouder gedeelte dat nu het Musée de la Bière et du Pèkèt herbergt. Deze middeleeuwse kerker uit de 12e eeuw was ooit de residentie van echte ridders, die instonden voor de bescherming van de heerlijkheid van Anthisnes. Anthisnes was tot de Franse Revolutie immers de eigendom van een abdij uit de 10e eeuw en dus een kerkelijke heerlijkheid. Een lekenbeschermer, die de titel van Avoué (of Pleitbezorger) droeg, moest de lokale bevolking beschermen tegen gevaar. Een bezoek aan het Kasteel van Anthisnes is een reis door de geschiedenis van de laatste 10 eeuwen! Een ideaal uitstapje voor het hele gezin, jong en oud, liefhebber van geschiedenis en erfgoed of niet!  

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Klanten van Ardennes-étape die de avontuurlijke route op een Fatbike afleggen, krijgen een flesje ambachtelijk bier (of frisdrank).

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Minimaal 18 jaar
  • Reserveren is verplicht voor de picknicks.
Tarieven
  • Fatbike: 1/2 dag: € 35 per persoon
  • Rugzakken: Prijs voor 2 personen tussen € 40 en € 60 (aperitief / lunch / al dan niet vegetarisch) 
Contact en reserveren
Kantooruren

Reserveer je bezoek telefonisch bij onze partner.Adres van de activiteit
Avenue de l'Abbaye 19, 4160 Anthisnes, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Met de fiets
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand
Met de mountainbike
Luik - Anthisnes
- op 0km afstand