Adres :
Rue du Lac 42, 6461 Chimay, Belgique
fr
nl
en
Description

Sinds 2004 is de Aquascope het 'nieuwe gezicht' van de vijver van Virelles, een natuurcentrum in een van onze mooiste natuurgebieden.

Duik in het museologische gebied het hart van de vijver in. De waterdieren onthullen er hun diepste geheimen. Duiken, een gedaanteverandering ondergaan, migreren, voortplanten ... Zijn het geen alleskunners? In de aquaria maak je kennis met zoetwatervissen.

Daarnaast kun je op een groot scherm het leven in de vijver door de seizoenen heen volgen. Tijdens de weekends en de schoolvakanties vertelt een natuurgids je alles in geuren en kleuren: dankzij de slim geplaatste camera's kun je volgen hoe een reiger vissen vangt of hoe mezen hun jongen voeden.

Klaar voor de wandeling?

Nu is het tijd om de vijver van dichterbij te bekijken: onder water, aan de waterkant en zelfs vanuit de toppen van de bomen! Het ontdekkingspad, de observatiehutten, de tuin met wilde planten, de educatieve bijenstal ... Er valt zoveel plezier te beleven en te ontdekken! Drie koppeltjes witte ooievaars keren elk voorjaar terug om nesten te maken op de oevers van de vijver ... Een spannend schouwspel dat je tot het begin van de zomervakantie kunt aanschouwen!

In en rond de Aquascope Virelles vinden het hele jaar door tal van activiteiten plaats: rondleidingen voor alle doelgroepen, educatieve animaties, waterklassen, opleidingen voor volwassenen, tentoonstellingen, evenementen, zakelijke bijeenkomsten ...

Ook aan ontspanning wordt gedacht!

De grote speeltuin, de cafetaria met terras en prachtig uitzicht ... Hier is alles voorzien om met het hele gezin, vrienden, collega's of een klas een grandioze dag te beleven!

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

20% reductie 

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Deels toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Tarieven

Prijs: van € 4,50 tot € 8 Raadpleeg de website van onze partner voor meer informatie.Adres van de activiteit
Rue du Lac 42, 6461 Chimay, Belgique

In de buurt

Te voet
Henegouwen - Chimay
- à 0km
Te voet
Te voet
Henegouwen - Chimay
- à 1km
Te voet
Te voet
Henegouwen - Chimay
- à 1km