Adres :
Achouffe 8, 6666 Houffalize, Belgique
fr
nl
en
Duur : 1u30
Beschrijving

Wist je dit? Achouffe, gelegen in de Vallei der Feeën, aan de samenvloeiing van de beken Martin-Moulin en Chevral, is een van de kleinste en charmantste dorpjes in de Ardennen. Dit erg toeristische dorpje vlak bij La Roche-en-Ardenne oogt typisch Ardens met zijn prachtige huizen in de lokale steen. Wie hier verblijft, krijgt ook de kans om de vele fascinerende geheimen en legenden van de streek te ontdekken.

Een van de vele schatten is ongetwijfeld la Chouffe, het befaamde blonde kabouterbier. Het wordt hier in de brouwerij van Achouffe gebrouwen, waar de gemeenschap van kabouters in perfecte harmonie leeft met de dorpsbewoners en de omringende natuur. Nieuwsgierig naar hoe een brouwerij werkt of – beter nog – naar de productiegeheimen van dit bijzondere bier, dat wordt gebrouwen volgens een recept uit een oud toverboek? Volg dan de rondleiding door de wereld van de tuinkabouters. Wij kunnen alvast geen betere manier bedenken om meer te weten te komen over de geheimen van de legende en de oorsprong van deze drank, die aan de basis ligt van hun aanstekelijke levensvreugde! Om je dorst te lessen en alle bieren te ontdekken, ga je naar de Chouffe Shop!

Daar vind je ook je favoriete souvenir. Marcel en de andere kabouters zijn er erg trots op dat hun gezichten te zien zijn op exclusieve kleding, brillen, gadgets en voorwerpen! Alles om groot en klein te verwennen. Kortom, een fantastische ervaring om samen met vrienden en familie te beleven. We zeiden het al, deze plek is zeker niet zoals alle andere ...

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

  • 1 CHOUFFE rode elfen muts per persoon 
  • Vanaf 5 personen krijgt de groep 2 flessen Chouffe 75cl naar keuze (onder andere: La Chouffe, MC Chouffe, Cherry Chouffe, Houblon Chouffe).

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege- programma. Wat je mag verwachten? Kortingen, geschenken, exclusieve ervaringen en tal van andere leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten
  • Reserveer uw bezoek (van tevoren) via dit formulier.
  • Jammer genoeg had u geen plaats voor de rondleiding: ga naar de Chouffe-Shop waar u 10% krijgt op uw aankopen, (1x geldig en niet cumuleerbaar)
Tarieven
  • VOLWASSENEN (16 jaar en ouder): 16 €.
  • KINDEREN (12 tot 15 jaar): € 8
  • KINDEREN onder 12 jaar: GRATIS
Contact en reserveren
Kantooruren

Alle dagen open, enkel na reservering.
Raadpleeg: www.chouffe.comAdres van de activiteit
Achouffe 8, 6666 Houffalize, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 0km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 4km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 4km afstand
Met de mountainbike
Luxemburg - Houffalize
- op 4km afstand
Te voet
Luxemburg - Houffalize
- op 4km afstand