Meer van Warfaaz

Op 2 km van Spa kunt u op deze natuurlijke site terecht voor wandelingen, eten, ravotten in de speeltuin, waterfietsen en vissen.

 

Ontspanning aan het meer van Warfaaz

Het meer van Warfaaz is een waterreservoir dat ontstaan is door de bouw van een stuwdam in het begin van de negentiende eeuw. Tijdens de eerste tien jaren van zijn bestaan waren er verscheidene overstromingen die Spa zwaar troffen. Op het einde van de 80-er jaren van vorige eeuw heeft men het dichtgeslibde meer laten leeglopen om verregaande herstellingswerken aan de dam uit te voeren. Tijdens de laatste dag van de werken vulde een zwaar onweer het meer volledig, en dit in één nacht.

Waterfietsen, vissen, speeltuin, eetgelegenheid en wandelingen, allemaal activiteiten die aan geboden worden op het domein van het meer van Warfaaz. Spijtig genoeg is het niet toegelaten er te zwemmen, maar op 500 m ervandaan is er het olympische openluchtzwembad van Spa.

Waterfietsen
Open van 1 april tot 31 oktober tijdens de weekends. In juli en augustus elke dag. Verhuur van waterfietsen met 2 plaatsen: € 1 per half uur; 4 plaatsen: € 1,50. Groepstarief van toepassing vanaf 10 personen.

Vissen
Het meer van Warfaaz is 6,5 ha groot. Er worden 2,2 ton zalmforellen uitgezet, 250 kg snoek en snoekbaars en een ton andere vis. Het visseizoen opent eind maart en sluit op 31 december.
Een visvergunning voor een jaar kost € 45, een visvergunning voor jongeren € 15. Per dag betaalt u € 6 van 1/5 tot 30/9 et € 30 van 1/09 tot 31/12/2003. ‘Le Permis Région Wallonne’ (vergunning van het Waalse gewest) is verplicht. Deze is verkrijgbaar in de postkantoren. Contacteer voor meer informatie ‘La Warfazienne (Société Royale de Pêche)’ (de lokale visclub).

Eetgelegenheid
Aan de oevers van het meer bevindt zich de brasserie-tearoom-restaurant "Le Jardin des Elfes" met een terras met 200 plaatsen. Binnen zijn er eveneens 110 plaatsen. Uw kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. Heel het jaar door geopend. +3287771718.