Adres :
Rue du Lac 42, 6461 Chimay, Belgique
fr
nl
en
Beschrijving

Sinds 2004 vind je aan de vijver van Virelles Aquascope: een natuurcentrum in een van onze mooiste natuurgebieden.

Het museum dompelt je helemaal onder in het leven in en rond de vijver. Je ontdekt er de diepste geheimen van alle waterdieren die er leven. Naar de bodem duiken, van gedaante veranderen, migreren, voortplanten ... Het zijn echte alleskunners! In de aquaria van het museum maak je kennis met alle zoetwatervissen die er leven.

Daarnaast kan je op een groot scherm het leven in de vijver door de seizoenen heen volgen. Tijdens de weekends en de schoolvakanties vertelt een natuurgids je alles in geuren en kleuren: dankzij slim geplaatste camera's kan je live zien hoe reigers vissen vangen of mezen hun jongen voeden.

Klaar voor de wandeling?

Nu is het tijd om de vijver van dichterbij te bekijken: onder water, aan de oever en zelfs vanuit de toppen van de bomen! Het ontdekkingspad, de observatiehutten, de wildeplantentuin, de educatieve bijenkorf... Er valt zoveel te ontdekken! Drie koppeltjes witte ooievaars keren elk voorjaar terug om nesten te maken op de oevers van de vijver ... Een spannend schouwspel waarvan je tot het begin van de zomervakantie kan meegenieten!

In en rond Aquascope Virelles vinden het hele jaar door tal van activiteiten plaats: rondleidingen, educatieve animaties, waterklassen, opleidingen voor volwassenen, tentoonstellingen, evenementen, zakelijke bijeenkomsten ...

Ook plaats voor ontspanning

De grote speeltuin, de cafetaria met terras en prachtig uitzicht ... Hier is alles aanwezig om een grandioze dag te beleven met het gezin, vrienden, collega's…

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

20% korting 

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten ? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Deels toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit

Tarieven

Van € 6 tot € 10. Raadpleeg hieronder de website van onze partner voor meer info.Adres van de activiteit
Rue du Lac 42, 6461 Chimay, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Henegouwen - Chimay
- op 0km afstand
Te voet
Henegouwen - Chimay
- op 0km afstand
Te voet
Henegouwen - Chimay
- op 1km afstand
Te voet
Henegouwen - Chimay
- op 1km afstand