Adres :
Cour de l'Abbaye 1, 4970 Stavelot, Belgique
fr
nl
Beschrijving

De Abdij van Stavelot is een van de oudste kloosterstichtingen van België en laat de monden van menig bezoeker meer dan eens openvallen van verbazing. Verken de site van de Abdij van Stavelot (tevens uitgeroepen tot uitzonderlijk erfgoed van Wallonië) tijdens dit buitengewoon leuke, culturele uitje.

Om te beginnen is er de prachtige abdij. Dit kostbare historische erfgoed wist zich in de loop der jaren steeds opnieuw uit te vinden. Binnen zijn muren is immers het museum over het mooiste circuit ter wereld (dat van Spa-Francorchamps!) gevestigd, en het artistieke universum van een van de opvallendste personen van de 20e eeuw, de fantastische dichter Guillaume Apollinaire. Sport en poëzie komen samen op een iconische plek en verrassen je, entertainen je en nemen je mee naar een spannende wereld! Om nog maar te zwijgen van de tijdelijke tentoonstelling die je continu naar een onverwacht universum katapulteert ... Ideaal om de verschillende collecties op een dynamische en ludieke manier te ontdekken.

De kinderen zullen er dol op zijn!

Denk je dat je kinderen zich zullen vervelen? Dat misverstand helpen we graag de wereld uit! Hier is alles voorzien opdat gezinnen zich op hun gemak zouden voelen en een paar leuke uurtjes kunnen beleven. We hebben aan alles gedacht: om het bezoek nog leuker te maken en beter af te stemmen op hun leeftijd, krijgen de kinderen zelfs een educatief boekje. Dit tovert elk bezoek om tot een superleuk avontuur, onder andere dankzij een aantal spelletjes die voor iedereen toegankelijk zijn. Ontdekken, leren, lachen, spelen, verwonderen ... is de boodschap. Kortom, hier beleef je een buitengewone culturele ervaring!

Ardennes-étape Privilege

Bij deze ervaring krijgen klanten van Ardennes-étape een exclusief voordeel:

Voor kinderen is de prijs van € 11 inclusief all-inentree (3 musea en tijdelijke tentoonstelling), het boekje over Ben de Archeoloog of het educatieve boekje over de tentoonstelling, en een ijsje in de brasserie van de Abdij.

Als je een vakantiehuis boekt op onze website, krijg je toegang tot het Ardennes-étape Privilege-programma. Wat je mag verwachten? Leuke verrassingen bij onze lokale partners!

Meer informatie

Praktische informatie

Goed om te weten

Meer info over de 3 musea en de tentoonstelling vind je HIER
 

Tarieven

Prijs: € 11/persoon (1 uur tot een hele dag)

Contact en reserveren
Kantooruren

Uurrooster: www.abbayedestavelot.beAdres van de activiteit
Cour de l'Abbaye 1, 4970 Stavelot, Belgique

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 1km afstand