Adres :
Cour de l'Abbaye 1, 4970 Stavelot, Belgique
Beschrijving

De Abdij van Stavelot is niet alleen een betoverend historisch gebouw, maar ook een buitengewone culturele locatie die geklasseerd is als 'uitzonderlijk erfgoed van Wallonië'. De ideale plek voor een daguitstap met je gezin, dus!

De prachtig gerestaureerde Abdij van Stavelot is een plek die cultuur en erfgoed ademt. Binnen de abdijmuren ontdek je een galerie met moderne kunst en drie permanente musea met videoschermen: het Historisch Museum van het Vorstendom Stavelot-Malmedy, het Guillaume Apollinaire Museum en het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps.

Activiteiten in overvloed

Het hele jaar door is de kalender van de abdij gevuld met tijdelijke tentoonstellingen en allerlei evenementen, zoals concerten en toneelstukken. Er is dus steeds wat wils voor jong en oud in deze unieke omgeving!

Buiten geniet je in alle rust van een wandeling door de mooie abdijtuinen. Benieuwd naar de geschiedenis van deze plek? De oude benedictijnenabdij werd oorspronkelijk opgericht in de zevende eeuw door Sint-Remaclus en de meeste gebouwen die er nu nog staan, dateren uit de achttiende eeuw.

Copyright foto's: Visit Ardenne / Ardennes-étape

De omgeving ontdekken

Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 0km afstand
Te voet
Luik - Stavelot
- op 1km afstand